Boek "Tongelre te kijk"

08 november 2003 00:00 | Reacties: 0 |

Twee jaar na de uitgave van het boek 'Tongelre oh Tongelre' komt Tonny van den Boomen met het vervolg 'Tongelre te Kijk'. In tien jaar tijd heeft Tonny zoveel materiaal verzameld dat het onmogelijk was dit in één boek te verwerken. Het enthousiasme waarmee zijn eerste boek is ontvangen, gaf hem de moed om met 'Tongelre te Kijk' te beginnen. Volgens de auteur is het wederom een zeer geslaagd boek.

Wandeling door alle wijken
Evenals in het boek 'Tongelre oh Tongelre' is dit boek ook weer opgezet als een logische wandeling door Tongelre zodat de twee boeken elkaar op een duidelijke manier aanvullen. Alle delen van Tongelre worden weer behandeld. De lezer 'wandelt' van de ene wijk of straat naar de andere en dit alles is voorzien van zo'n 850 prachtige en vaak unieke foto's.

In ieder hoofdstuk komt Tonny met leuke onthullingen en anekdotes. Wist u bijvoorbeeld dat er in Tongelre minstens vier bedrijven zijn geweest die Europees leider in hun segment zijn geworden? En dat een kunstschilder uit armoede Tongelre heeft verlaten om later heel beroemd te worden? En bent u ervan op de hoogte dat Tongelre vele verzetshelden kende in de Tweede Wereldoorlog? Enkele andere onderwerpen die behandeld worden: de opkomst en ondergang van de Tongelrese kerken met hun herders, de opkomst en ondergang van de boerenbond, het ontstaan en afbraak van het 'Zweedse dorp', de scholen in het 'Villapark' en hoe hier de straten aan hun namen gekomen zijn. Verder zal er natuurlijk ook aandacht zijn voor de vele markante personen die Tongelre gekend heeft.

Algemene hoofdstukken
De laatste twee hoofdstukken zijn algemene hoofdstukken. Het ene handelt over de opkomst en ondergang van de ongeveer 800 winkeltjes en bedrijfjes tussen 1920 en 1970. Het laatste hoofdstuk gaat over de bezettingsjaren en de bevrijding (1940-1945) en wordt vergezeld van exclusieve foto's en opzienbarende feiten.

Het boek 'Tongelre te Kijk' wordt in een beperkte oplage gedrukt en is te koop voor 22 euro (winkelprijs 29.50 euro). U kunt de boeken afhalen in Wijkcentrum 't Oude Raadhuis op 't Hofke 15 te Tongelre.

Afhaaldata

 - 28 november 2003 van 14.00 - 18.00 uur
 - 05 december 2003 van 14.00 - 18.00 uur
 - 12 december 2003 van 14.00 - 21.00 uur

Indien u op deze data niet in de gelegenheid bent een boek af te halen, kunt u bestellen per telefoon 040 281 75 84 of per e-mail roodenboom@hetnet.nl. Kijk voor meer informatie op http://www.roodenboom.nlGeen reacties

Gesloten voor reacties.


RSS reacties. RSS Feed